Berovo, MK -18°C

Languages:

EN MK

Menu

Риболов

Авантура која пружа мир и спокојство за душата

 • lake
 • Berovsko Ezero _39
 • extr5
 • ez2
 • _NAC7396
 • _NAC7711
 • _NAC7700
 • Berovsko Ezero _46
 • Berovsko Ezero _39
 • Berovsko Ezero _30
 • extr7
 • extr6
 • extr5
 • DSC_8712'
 • nature

Езерото се простира на 7км помеѓу границата Македонија-Бугарија, на 5км од Берово, веднаш под Аурора Ресорт и СПА. Езерото е опкружено со густа зимзелена шума. Локални посетители и туристи уживаат во рекреативно пливање, риболов и кајакарење. Ако барате мирна и спокојна авантура, Беровското езеро е прав избор за Вас.

Околната шума е заштитена од Македонската Шумска Полиција.

За рекреативен риболов е потребна „Риболовна Дозвола“, која може да се купи на рецепција во Аурора Ресорт и СПА.

Аурора Ресорт и СПА не поседува опрема за риболов.