Berovo, MK -18°C

Languages:

EN MK

Menu

Пешачење

Мистична авантура во густата борова шума Ве очекува.

  • Berovsko Ezero _39
  • Berovsko Ezero _30
  • Aurora 3 93
  • Aurora 3 92
  • _NAC7396
  • _NAC7711
  • _NAC7700

Ова не е Вашата секојдневна прошетка во локалниот парк. Ова е авантура исполнета со жива природа и зелени богатства!

Постојат две патеки за пешачење:

– Првата патека (кратка) претставува одбележано патешествие кое Ви овозможува да ја почуствувате славата на недопрената природа на Малешевските планини. Во ова 15 минутно патување ќе се најдете заобиколени од густата борова шума и весели звуци на природата кои што ќе ги разгалат Вашите сетила и ќе ја наполнат Вашата душа со свежо, здраво чуство на слобода.

– Втората патека (долга)  претставува 30 минутно релаксирачко патување околу езерото. Додека пешачите и вкусувате од прекрасната приказна на овој Малешевски бисер, ќе уживате во комбинацијата од прекрасната шума која се простира од Вашата десна страна и воодушевувачката гледка кон езерото од Вашата лева страна.